Ønsker du å være å få melding når kommunen oppdaterer sine nettsider; - abonner på RSS  .

Hva er RSS?

Synes du det er vanskelig å følge med på nyheter og informasjon fra Internett, når slik kommer sporadisk? Synes du det er lite effektivt å besøke 25 faste aviser og nettsteder daglig på jakt etter stoff som er interessant? Du bør i så fall lære deg å bruke RSS.

Med RSS vil du få tilsendt innholdet fra slike nettsteder automatisk. Stadig flere aktører støtter RSS som medium for å formidle informasjon - alt fra norske og utenlanske aviser til fagspesifikke websider, universiteter og høgskoler, institusjoner, læreplattformer, blogger og så videre.

RSS står for Really Simple Syndication og er en ny teknikk som i korthet går ut på at du abonnerer på en såkalt RSS-kanal, og så får innholdet automatisk levert hver gang noe nytt publiseres av den som sender ut RSS-stoff. Du kan samle informasjon fra:

  • Vanlige hjemmesider
  • Større nettsteder, portaler, aviser, etc
  • Blogger
  • Podcasting og andre liknende teknikker
  • ... Stadig flere aktører tar i bruk RSS for å formidle informasjon

På Internett vises RSS ofte i form av klikkbare oransje bilder: livemark.png eller eller . Du kan lese RSS-informasjonen på mange måter. Varslingen kan du få enten i nettleseren din, i ditt e-postprogram eller i et eget RSS-program. Slike dedikerte RSS-lesere kan også være webbaserte.