Formannskapet er enig i at bredbåndsatsingen må høyt på prioriteringslisten i Ibestad. Vi er den eneste kommunen i Troms som ikke har en eneste cm med superbredbånd i drift innenfor kommunens grenser. Vi er også den eneste kommunen innenfor HLK sitt dekningsområde som ikke har tilbud om ALTIBOX.

Ibestads politikere må ta stilling til om vi skal satse på en utbygging for hele kommunen samtidig eller om vi kan akseptere en stegvis utbygging. Dette vil være en viktig strategisk beslutning for kommunen som bør fattes nå i vinter.
Denne beslutningen bør tas i samarbeid med Gratangen og Skånland. Et godt samarbeid med våre nabokommuner vil kunne utløse en større offentlig tilskuddsandel.

Det viktige nå er at Bredbåndfylket Troms gjennomfører sin planlagte legging av sjøkabel fra Harstad via Nordrollnes til Senja. Vi blir svært skuffet dersom vi ikke samtidig får til en stamkabel til Engenes. Uten et velfungerende stamnett så blir det i verste fall ikke noe aksessnett i Ibestad, i beste fall blir det mer kostbart og skjøvet ut i tid.

Formannskapet vil få denne saken til behandling i februar/mars. Ambisjonen må være superbredbånd i Ibestad senest 2013.

Dag Sigurd Brustind
Ordfører
Ibestad