BREDBÅNDSUTBYGGING UTE PÅ ANBUD

Ibestad kommune har i samarbeid med Skånland og Gratangen kommune utlyst anbud på bredbåndsutbygging.

Bredbåndsfylket Troms AS har prosjektlederansvar og har utarbeidet anbudsgrunnlaget.  Anbudsfrist er 16. november 2010.

 

I anbudsgrunnlaget er det lagt til grunn at hele utbyggingen skal være gjennomført innen 1. juni 2013. Utbyggeren som vinner anbudet vil etter at utbyggingen er ferdig være eier av nettet, og er forpliktet å tilby innhold og tjenester i dette.

 

Målsettingen med prosjektet er å etablere et fiberbasert stamnett som på sikt vil sikre alle i de berørte kommunene tilgang til en fremtidsrettet, sikker og stabil føringsvei for leveranse av telefoni, internett og TV/videotjenester. Kapasiteten i dette stamnettet vil dekke behov for disse tjenestene de neste 20-30 årene, og vil også være et ledd i videre føring av fiber utbygging til nabokommunene.

 

I Ibestad vil utbyggingen omfatte områdene i kommunen unntatt områdene fra Straumen mot Straumsbotn og mot Årbostad. Disse områder er tatt med som opsjon slik at omfang av endelig utbygging ikke vil være avklart før kostnadsbildet er klart.

 

Prosjektet er tildelt ca. 13 mill. i tilskudd fra Troms fylkeskommune. Den kommunale andelen vil bli avklart når anbudene foreligger. Kommunene har i anbudsgrunnlaget tatt forbehold om finansiering.