143 ungdom fra Lavangen, Bjarkøy, Dyrøy, Andørja og Ibestad skal på Gründercamp (lenke) - en treningsleir i kreativitet og nyskaping. Elevene får et reelt oppdrag med en definert problemstilling som de skal presentere en løsning på innen et avgrenset tidsrom. Oppgavene er reelle problemstillinger gitt av Statoil, Fabeløya Naturlekepark, Ibestad kommune og Tour de Andørja, disse stiller også som veiledere på campen, sammen med Kunnskapsparken Nord, Troms Fylkeskommune og Sund Raad.

 
– Her er det absolutt duket for kreativitet og nyskaping, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms som arrangerer Gründercampen, og fortsetter: - Nærings- og arbeidslivet tørster etter elever som er endringsvillige, ser mulighetene rundt seg og gjør noe med dem – det vet vi at disse elevene vil gjøre! Vi vil også takke ordfører i Ibestad og næringslivet i Sør-Troms som velvillig stiller opp for andre år på rad.
 

Samtidig som gründercampen går av stabelen, vil lærerne være på kurs i programmet Elevbedrift (lenke) i regi av Ungt Entreprenørskap Troms.