Vi har snakket med Nansy og Svein Eriksen, Janne-Torill Andreassen og Alf Antonsen, som måtte avbryte sin ferie på Grand Canaria på grunn av koronapandemien, og som nå sitter i hjemmekarantene.

 Grand Canaria_800x1067_400x534.jpg

På spørsmål om hvordan det er å sitte i karantene er de alle positive, og ser nødvendigheten av det.

De forteller at det er nok å finne på. «Jeg har blant annet vært ute måket snø, og ellers har vi en del ting inne som vi holder på med. Som pensjonister er vi jo vant til å være hjemme, men det er jo litt rart å ikke kunne kjøre på butikken eller besøke venner. Vi er innstilt på at dette må vi, og at det er nødvendig, sier Eriksen».

Det samme sier Andreassen. «Vi er jo vant til å være hjemme, så karanteneperioden skal gå greit. Jeg liker å strikke, og sitter en del med det, og skal kanskje sette opp en vev, slik at jeg kan veve litt. Vi har fått tak i fisk, og fått laget oss mølja, og har ellers dagligdagse ting vi holder på med.

 

Situasjonen i utlandet

På spørsmål om hvordan de opplevde situasjonen i Spania, forteller de at de ikke følte seg direkte utrygge. «Det var et strengt smitteregime der nede. Alt ble etter hvert stengt her nede, med unntak av matbutikker og apotek. Og her fikk man komme inn kun en av gangen. Politiet kjørte rundt og det ble passet på at ingen brøt regler.

På hotellet var det nøye renhold, og solsenger ble godt vasket og plassert godt fra hverandre».

 

Heimreisa

Eriksen forteller at heimreisa gikk greit. «Vi fikk buss til flyplassen hvor vi var bare 7-8 personer på, og vi måtte sitte spredt. På flyplassen var alt stengt, og det var veldig strengt. Vi hadde direktefly til Evenes. Der hadde de full kontroll, og vi ble greit delt opp i små puljer».

Litt annerledes var det med Janne-Torill Andreassen og Alf Antonsen som hadde reiserute via Gardermoen. «Her var det et forferdelig kaos, lite informasjon og store køer. «Vi følte oss dårlig behandlet, og det var skummelt i forhold til smittefaren», sier Andreassen.

Begge parene sier at det er godt og trygt å være hjemme igjen når situasjonen er som den er.