Dagen startet med befaring av fylkesveien fra Sørrollnes til Hamnvik i tillegg til Segelstein. Deretter var det møte på kommunehuset om planene for utbedringen av fylkesveien. Kommunen er tidligere lovet 40 millioner fra vedlikeholdsbudsjettet til utbedring i perioden 2010-2013. I tillegg står Ibestad inne med 60 millioner fra investeringsbudsjettet fra 2015/2016. Grunnet flere utsettelser i dette prosjektet var målet med møtet å få til en omforent tidsplan for utbedringen av fylkesveien.

Befaringen viste med all tydelighet at fylkesveien er stedvis enveiskjørt med enkeltstrekninger med en veibredde på under 3 meter. Dette er den dårligste fylkesveien i Troms. Terje Olsen hevdet at det var et prekært behov for utbedring i Ibestad samtidig som han poengterte fylkeskommunens anstrengte økonomi der det i tillegg er store kostnadsøkninger på samferdselssiden.

Som kommunens representanter poengterte vi behovet for veisikkerhet samt den regionalpolitiske betydningen av å benytte veien over Ibestad for transporter mellom Harstad, Finnsnes og Tromsø. Man sparer 100 km mellom Harstad og Finnsnes ved å benytte fylkesveien over Ibestad. Tilsvarende er det 60 km å spare mellom Harstad og Tromsø, noe som vil bli ytterligere kortere i fremtiden ved å benytte Rya forbindelsen eller Brensholmen/Botnhamn.

Det ble enighet om å ferdigstille reguleringsplanen slik at denne kan legges ut til ettersyn i slutten av februar. Reguleringsplanen er planlagt behandlet i kommunestyret i juni. Etter at planen er godkjent vil det bli jobbet med grunnavståelser og anbud vil bli sendt ut. Selve veiutbedringens fase 1 (40 millioner) planlegges gjennomført vinteren 2013 og da fortrinnsvis før det settes ut fisk i oppdrettsanlegget ved Enkeltstein i april 2013. Området som prioriteres utbedret først er strekningen mellom Sørrollnes og Hamran.

Dag Sigurd Brustind
Ordfører
Ibestad