Vi besøkte noen utvalgte næringer i Ibestad. Verksted (offshore), oppdrett, turisme og gruvedrift ble prioritert på dette første møtet. I neste møte skal resterende del av næringslivet få sin mulighet.

Vi ønsker å vise at Ibestad har mye å by på og at det er muligheter hos oss. Dette er spesielt viktig nå når Sør Troms står foran en periode med vekst innenfor spesielt olje. Harstad skal bygge en teknologipark på Stangnes. Det er på dørstokken til Ibestad.
Her har også Ibestad muligheter som må utnyttes. Og da vil kontakten med miljøene i Harstad være viktig. Vi behøver ikke konkurrere mot andre kommuner. Samarbeid er nøkkelen. Vi skal utfylle andre der vi har naturgitte forutsetninger.

Dagen ble brukt til gjensidig informasjonsutveksling. Besøk ved oppdrettslokaliteten ved Hallevika var derfor en viktig del. Verken Frank-Robert Skogli (HRNF) eller Helge Eriksen (KUPA) hadde vært ved en ekte oppdrettslokalitet.
Også infrastruktur ble viet oppmerksomhet. Både fylkesvei 848, ferge og bredbånd ble diskutert. Og både Skogli og Eriksen var enige i at dette var noe som måtte prioriteres.

Tilknytning til Harstad regionens næringsforening vil bli fremmet som egen sak i neste formannskapsmøte.

Ibestad kommune vil takke næringslivet, HRNF og KUPA for et meget godt møte.

Dag Sigurd Brustind
Ordfører Ibestad