Fortauet mellom Hamnvik sentrum og Ibestadskolen har vært på sakskartet i Ibestad de siste 25 årene. Bygging av fortau har vært en spesielt høyt prioritert sak for våre politikere i inneværende periode.

Byggingen er et samarbeidsprosjekt mellom Ibestad kommune og Troms fylkeskommune. Sistnevnte er veieier og dekker 80 prosent av kostnadene. Fortauet er nå ferdig prosjektert, eiendomsoverdragelser er gjennomført og Statens veivesen har foretatt et byggherreoverslag. Det er tidligere bevilget 4 millioner kroner til prosjektet.

Beregningene fra Statens veivesen viser at kostnadene for fortauet antas å bli 12,8 millioner kroner. Dette innebærer at Troms fylkeskommune må tilleggs bevilge 8,4 millioner kroner. I høringsforslaget til handlingsplan for fylkesveiene er det foreslått bevilget nødvendige midler for å ferdigstille fortauet.

Statens veivesen vil være byggherre for dette prosjektet. Anbudsforespørsel vil bli sendt ut når finansieringen er på plass. Finansieringen antas å være på plass etter fylkestingets møte i oktober.