Utvidet høringsfrist: ny frist 20. mars 2009

Merknader sendes innen 20. mars til Ibestad kommune, 9450 Hamnvik eller til postmottak@ibestad .kommune.no.

Nedenfor følger et sammendrag av reiselivsplanen. Link til hele reiselivsplanen i pdf-format.


Sammendrag av reiselivsplanen

Reiselivet i Ibestad har store muligheter framover. Mulighetene er arbeidet fram gjennom en rekke år med solid innsats av ulike private aktører, men er som resten av Ibestad samfunnet avhengig av en målrettet innsats av så vel offentlige, som private aktører i årene framover for å lykkes. Reiselivet skal bidra til å skape vekst, og stor framtidstro i kommunen i et nært, og forpliktende samarbeide, mellom privat og offentlig virksomhet. Reiselivet vil sammen med øvrig næringsliv være bærebjelken dersom kommunen på sikt skal lykkes i å opprettholde og utvikle lokalsamfunnene i kommunen.
 
Det forventes en oppfølging av den strategiske reiselivsplanen i arbeidet med kommuneplanen, samt at det pågående utviklingsprosjektet for Ibestad Kommune, også vil legge forholdene til rette for framtidig vekst i reiselivet. Utfordringen fremover blir å gjøre Ibestad til et sterkere reisemål også utenom hovedsesongen (mai – september). I tillegg til utfordringer rundt finansiering av nye tilbud/aktiviteter, og en organisasjon som skal omsette ord til handling i forhold til tiltakene i den strategiske reiselivsplanen.
 
I visjonen for reiselivsplanen; ”dristighet, villskap og nytelse” skal vi gjenskape dristigheten, og
villskapen til våre forfedre i forhold til det å tenke stort, for på ny å bli en pådriver i utviklingen av Sør-
Troms regionen. Vi skal utvikle et reisemål som gir den enkelte feriereisende aktive, dristige naturbaserte ferieopplevelser. Ibestad som reiselivsdestinasjon skal markedsføres som innovativ, med tilrettelagte dristige aktiviteter i vill og vakker natur. Vi skal tilby lokale matretter av kortreist mat som nytes, og blir husket.
 
Ved å legge til rette for å få fram historiske beretninger og severdigheter, gjerne ved å initiere utgravinger på bakgrunn av tidligere historiske funn, skal vi synliggjøre vår historiske posisjon, som knutepunkt for handelen og ferdselsåren på havet mellom nord og sør.
 
Kommunens rolle er å være en tilrettelegger i forhold til etableringer. Både når eksisterende
reiselivsbedrifter utvider, og når nye etablerer seg, må kommunen sørge for å være beste kommune i
forhold til saksbehandling og tilrettelegging. Kommune må sørge for tilstedeværelse på arenaer av
betydning for reiselivet, arbeide for bedrede kommunikasjoner mot Engenes og Sørrollnes, samt avklare hvorvidt kommunen skal etablere et lokalt reiselivsselskap eller knytte kommunen opp mot andre destinasjonsselskaper.
 
Planen har satt opp en tiltaksliste som tar utgangspunkt i Engenes og Hamnvik for å fronte utviklingen
av reiselivet i kommunen. Et sterkt reiseliv med utvikling av tilbud til turister og fastboende kan utfylle
tilbudene til våre nabokommuner, og gjøre Ibestad attraktiv som samarbeidspartner i regionen.

- - - - - - - - - - - - -

Her kan du laste ned hele planen i pdf-format.