Som ordfører har jeg hatt mange flotte opplevelser. En av disse hadde jeg sist lørdag, 26. mars 2011. Jeg hadde fått det ærefulle oppdraget å åpne ei kunstutstilling. Den unge Ibestadkunstneren  Marianne Darlèn Solhaugstrand har utstilling i Galleri Nord-Norge i Harstad. Utstillinga har tittelen "BØY MEG", og utgjør 12 flotte akvareller.

Nedenfor følger åpningsordene mine:

Kjære alle sammen!

Jeg takker for invitasjonen til å åpne utstillinga "BØY MEG", akvarell av kunstneren, Ibestadjenta Marianne Darlèn Solhaugstrand. Det ser jeg på som en stor ære, og jeg regner med at å åpne ei kunstutstilling det gjør jeg bare denne ene gangen i livet. Så tusen takk.

Jeg er utrolig glad for at det finnes kreative mennesker, med ulike kunstneriske talenter, som er med på å åpne en annerledes verden. Det gir muligheter til gode opplevelser. Sånn som jeg ser det er kunst med på å berike livet. Den berører, får frem følelser og tanker. Jeg tror verden hadde vært mye "fattigere" uten kunstnere.

Og det er jo utrolig flott at det idag er en ung kunstner, født og oppvokst i Ibestad kommune som kan glede oss med sine kunstneriske utrykk i Galleri Nord-Norge. Ho Marianne er ei allsidig jenta, og det er ikke lenge siden jeg hadde gleden av å treffe ho på Ibestad. Nøyaktig for en måned siden i forbindelse med åpningen av vårt flotte kulturhus. Også dette har ho Marianne vært med på å sette sitt preg på. Helt fra planleggingsfasen var ho med på å utforme romløsninger samt bibliotekfasaden, hvor blant annet lyssetting ble spesielt ivaretatt.

Litt personlig må jeg få lov til å bli i en sådann stund. Ho Marianne var 5 år da jeg flyttet tilbake til Ibestad, og min første bopel da var leilighet i kjelleren hos ho Aud og han Toralf og deres 2 døtre, Anette og Marianne. Senere kjøpte jeg nabohuset, og ble nærmeste nabo i mange år. Så jeg har nå fulgt Marianne litt fra sidelinja. Og det var faktisk en del aktiviteter i nabogarasjen, hvor jeg mer så en gang så konturene av det som senere er blitt flott billedkunst. Så for noen år tilbake satt jeg og bladde i et eksemplar av bladet HENNE, og hvem andre enn Marianne og hennes kunstneriske utfoldelse var beskrevet der. Siden har jeg prøvd så godt jeg kunne å følge med på hennes utvikling. Så ønsker jeg også å nevne hennes bidrag i forbindelse med arrangementet Tour de Andørja, hvor hun i 2010 også skapte en ny arena der, hvor kunsten fikk slippe til. Og jeg hører jo også om en videreutvikling av prosjektet til sommeren. Vi gleder oss.

Og når jeg så "google" litt og ser på "merittlista" til denne flotte kunstneren, så synes jeg den er imponerende. Når en ung kunstner fra Ibestad kan gjøre det så bra som Marianne, ikke bare her til lands, men også har "tatt steget" ut i den store verden, så skaper det ei tro på at vi kan få til nesten det umulige. Leveregelen om at "alt er mulig - bare vi vil" er noe å ta med seg framover. Marianne, du er et flott forbilde!!!

Det er en stolt ordfører fra Ibestad kommune dere har foran dere, som med dette erklærer utstillinga "BØY MEG" for åpnet.

Så ønsker jeg også å gi blomster fra Ibestad kommune, som et synlig bevis på hvor stolt vi er av deg, Marianne!

Takk for oppmerksomheten!!

26. mars 2011

Marit Johansen

Ordfører i Ibestad kommune