Årets offentlige nettsteder ble kåret under Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) sin årlige konferanse Kvalitet på nett, hvor vurderingen av ca 700 offentlige nettsteder ble presentert. Tromsø kommune fikk prisen for årets kommunale nettsted, årets statlige nettsted ble Regjeringa.no, og årets tilgjengelighetspris gikk til Sørum kommune. Ibestad kommune fikk 5 stjerner av 6 mulige, og er med det på en delt 4.plass i Troms.

– Kvalitetsvurderinga er en vesentlig del av Difi sitt arbeid for bedre kvalitet og tilgjengelighet på offentlige nettsteder. Vi er svært fornøyde med utviklinga de siste årene. Nærmere 200 nettstader får i år toppresultata 5 eller 6 stjerner, mot om lag 100 i 2008 og 44 i 2007, sier Hans Christian Holte, direktør i Difi.

Evalueringen er foretatt av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi), Vestlandsforsking og Alethia. Kvalitetsvurderingen er et ledd i å synliggjøre kvaliteten på de offentlige internettsidene og for å stimulere til å øke kvaliteten på de offentlige elektroniske tjenestene.

Vurderingen er foretatt på bakgrunn av kvalitetskriteriene for offentlige nettsider. For mer informasjon om kriteriene og arbeidet med kvalitetsvurderinger, se vår samleside.

Se oversikten for Troms her

Se detaljene for www.ibestad.kommune.no her