Det er trangt om plassen langs fylkesveg 848, og av sikkerhetsgrunner og for å gi entreprenøren arbeidsrom stenges vegen deler av døgnet.

Nå melder entreprenøren som jobber på stedet, Alf Brekken & Sønner AS, at de flere ganger har opplevd at vegsperringene har blitt brutt og at folk har tatt seg gjennom anleggsområdet, både med bil og til fots, på tross av at det jobbes langs vegen.

– Vi forstår at noen kan bli frustrert over at vi stenger vegen, men vi ber innstendig at publikum respekterer skiltingen og de fysiske vegsperringene, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Geir Jørgensen.

I begynnelsen bestod sperringene av bukker med planker og skilt. Da det ikke ble respektert ble det lagt en bom over hele vegen, som ble låst fast. Entreprenøren opplevde nylig at denne bommen ble skrudd ned, og at noen deretter tok seg gjennom anleggsområdet.

Tunge kjøretøy og sprenging
Vegen stenges både for at entreprenøren skal kunne jobbe effektivt og for å ivareta sikkerheten til trafikantene.

– Husk på at når vi stenger vegen i begge ender så er vegstrekningen å anse som et lukket anleggsområde. Entreprenøren kjører med store og tunge kjøretøy, og nå har de i tillegg begynt med sprenging langs strekningen, sier Jørgensen.

Vil anmeldes
Vegstengingen er i utgangspunktet godt skiltet fra begge sider, men nå forsterkes skiltingen ytterligere, slik at det ikke skal være noen som helst tvil om at det ikke er tillatt å ferdes inn på anleggsområdet når vegen er stengt.

Ytterligere overtredelser vil bli politianmeldt.