Ibestad har ingen velfungerende næringsforening i dag. Det var derfor nødvendig å søke støtte og kompetanse fra Harstad. Kommunen bevilger 100 000 kroner fra interkommunale næringsmidler til dette samarbeidet.

Vi ønsker å benytte oss av den kompetansen og de nettverkene som næringsforeningen har. Kommunen har behov for påfyll av strategisk næringskompetanse og tenkning. Vi tenker nok litt for mye drift i dag. I fremtiden vil innovasjon og gründervirksomhet bli enda viktigere. Og da er det viktig å knytte seg opp mot de miljøene som er fremtidsrettet og tenker nytt. Jeg synes Harstadregionens næringsforening har spenstige og gode visjoner.

Bedrifter i Ibestad som melder seg inn vil da få muligheter til hjelp i viktige saker. Og støtte til å tenke langsiktig og strategisk. Og jeg oppfordrer flest mulig til innmeldelse. De første medlemmene fra Ibestad er allerede på plass. For kommunen har det i tillegg vært viktig at næringsutvikler og ideprosjektet skal få tilgang til et større miljø. Noe som vil øke vår kompetanse.

Dette må også ses som Ibestads forberedelser til fremtidig oljevekst i regionen. I tillegg har vi også egne prosjekter som kan få stor betydning for resten av regionen. Et godt samarbeid i vår region vil gi store fordeler til oss alle. Derfor vil jeg avslutningsvis også skryte av regionrådssamarbeidet.

Dag Sigurd Brustind
Ordfører Ibestad