Kommunestyret har vedtatt å bosette inntil 13 mindreårige flyktninger i Ibestad. Arbeidet med bosetting er allerede startet. Det er ansatt leder for bosetting, og nå arbeider vi med å skaffe hos og ansette medarbeidere. Vi vil trenge mange ansatte med forskjellig bakgrunn og erfaring - stillingene blir utlyst snart, men interessert kan ta kontakt med leder for bosettinga.

Hildegunn Thode Dalsnes er ansatt som leder for bosetting og hun har delvis startet arbeidet. På anmodning har Hildegunn har laget en liten presentasjon av seg selv:


Hei alle sammen!
For de som ikke kjenner meg heter jeg Hildegunn Thode Dalsnes og er 28 år. Jeg er oppvokst i Ibestad kommune. Jeg er nå gift og har to barn, en gutt på 7 år og en jente på 1 år. Etter flere år i Harstad har jeg nå vendt blikket mot Ibestad igjen. Jeg skal jobbe som flyktningekoordinator/daglig leder for bosettingsmottaket for enslige mindreårige flyktninger som skal etableres. Dette er et spennende og utfordrende prosjekt som jeg gleder meg til å ta fatt på. Jeg er sykepleier og har jobbet i Harstad kommune. Det siste halvannet året har jeg kombinert jobb med skole. Holder på med en MBA (master of busniess administration) gjennom Høgskolen i Bodø. Dette er kort fortalt en utdanning innen ledelse, administrasjon og økonomi. I første omgang skal jeg pendle til Ibestad, men etter hvert håper jeg på å kunne flytte tilbake til Ibestad kommune med mann og barn ”med på lasset”. Et trygt miljø og en vakker natur er noe av det som frister oss.
Hildegunn