Mandag morgen på Ibestad var startskuddet for en uforglemmelig friluftsskoleuke. Vi samlet oss ved Kobbetjønna, hvor både spenning og forventning lå i luften. For de eventyrlystne var det mulighet for overnatting fra mandag til tirsdag, og vi startet det hele med en solid lunsj bestående av pølser med brød og is – en perfekt start for små og store utforskere.

Barna kastet seg ivrig inn i oppgavene, og sammen lagde vi en herlig taco til middag. Etterpå var det tid for å grille marshmallows, sjokolade og kjeks, som ble til deilige s’mores. Kvelden toppet seg med en disko og karaoke i Nordavindshallen, der latteren satt løst og stemningen var på topp. Aktiviteter som fisking, spikking av pil og bue, amerikansk fotball, fotball og kanonball holdt energien oppe hele dagen, før vi avsluttet med et fantastisk kveldsbad klokken 21:00 – en forfriskende opplevelse som barna elsket.
 
Tirsdagen tok vi turen til Ibestadvannet. Været viste seg ikke fra sin beste side, men det la ingen demper på humøret. Vi grillet og koste oss med eventyrgryte på bål, en fantastisk god rett som ble en stor hit. Marshmallows med sjokolade og kjeks var tilbake på menyen, og vi lagde sjokoladekakerøre som vi fylte i tomme appelsinskall, pakket dem i folie og stekte dem på bålet. Resultatet? En himmelsk god dessert som alle elsket.
 
På dag tre ventet havet. Vi dro ut med RIB og fikk lære og utforske på visningssenteret på Engenes, hvor personalet tok oss godt imot med åpne armer. Senere på dagen ventet en velsmakende lunsj på Midnattssol Opplevelse, hvor maten var like imponerende som utsikten. Vi rundet av dagen med is, til stor glede for både store og små.
 
Denne friluftsskoleuken på Ibestad var som tatt ut av et eventyr. Vi lo, lærte, og koste oss i naturens egen lekeplass. Barna fikk ikke bare oppleve spennende aktiviteter, men også skape nye vennskap og minner som vil vare livet ut. Som man sier: “Borte bra, men hjemme best” – men etter denne uka tror jeg mange vil si at hjemme er hvor eventyrene er.
 
Skrevet av Frida Sofie Høie Bergstedt