Hjertekomprimeringsmaskin
En hjertekomprimeringsmaskin brukes ved hjertestans. Den spennes fast på pasientens brystkasse og gir vedvarende hjertemassasje. I tillegg tilpasser den seg automatisk hver enkelt pasient og er enkel i bruk. Den frigjør ett personell slik at de får 2 ekstra hender til andre viktige oppgaver. Den gir også beskjed når støt er nødvendig.

Gagner hele befolkningen

Karoline Vang på ambulansen sier: – Dette er noe som gagner hele befolkningen. Ingen vet når de kan komme til å trenge den.

- Det er veldig tungt å gi kontinuerlig hjertekompresjon, så dette er noe vi bytter ofte på under pågående hjerte- lungeredning. I tillegg synker kvaliteten, så det ville vært flott med en hjertekomprimeringsmaskin som kan opprettholde dette, samt gi oss 2 ekstra hender i en krevende situasjon, legger May-Linn Fanghol til.

Innsamlingsjobben startet

- Dette er en kostbar maskin. Prislappen ligger på 157.779.- Men dette skal vi klare! Vi har allerede startet jobben i forbindelse med innsamlingen, forteller Petra Frantzen.

-Det er sendt ut forespørsler til lag og foreninger om støtte, sparebøsser er satt ut i Sparebanken, på kommunehuset og på Herredshuset på Ånstad. Giroer og info blir lagt ut på butikkene.

Vi skal også samle inn penger ved å blant annet ha tombola i september, samt loddsalg.

De første pengene har allerede kommet inn, og målet vårt er at vi skal klare dette innen utgangen av året, sier Frantzen entusiastisk.