Kriseledelsen avviklet møte søndag kveld klokken 1900.

I dag har 3 beboere og 2 ansatte ved sykehjemmet testet positivt for covid-19. Totalt er nå 8 smittet som følge av utbruddet ved Ibestad sykehjem. Alle beboere som er smittet tilhører avdeling Snøtind.

Vi har fått resultater fra tester tatt fredag. Tester tatt lørdag og søndag vil tidligst være ferdig analysert mandag ettermiddag/kveld.

Vi er nå i gang med å teste alle ansatte og beboere ved sykehjemmet på nytt. Det settes opp nye tider for testing mandag. Pårørende som har besøkt Snøtind i perioden 17. til 22. oktober bes om å teste seg ved minste symptom, benytt https://timebestilling.remin.no/astafjord

Vi har en alvorlig situasjon ved Ibestad sykehjem. Sykehjemmet er stengt for besøkende. Alle tjenester innenfor helse og omsorg vil bli rammet som følge av smitteutbruddet. Det blir redusert aktivitet i miljøtjenesten, ved psykisk helse og praktisk bistand. Dagsenteret vil bli flyttet ut av sykehjemmet. Frisørsalong i sykehjemmet stenges inntil videre. Informasjon om reduksjon og flyttinger vil bli gitt direkte til brukerne.

Smittekilden er fortsatt ikke kjent. Alle ansatte innenfor helse og omsorg skal derfor fortsatt benytte munnbind. På sykehjemmet vil beskyttelsesutstyr bli benyttet og alle ansatte testes foran hver vakt. Beboere testes jevnlig etter anbefaling fra FHI. Ansatte som ikke er vaksinert vil ikke jobbe ved sykehjemmet.

Vi viderefører også anbefalingen om bruk av munnbind ved innendørs arrangementer i kommunen samt ved butikkbesøk og offentlig kommunikasjon.