I henhold til Plan- og Bygningslovens § 12-8 kunngjøres herved varsel om oppstart av reguleringsplan for ovennevnte område.

Planarbeidet har sin bakgrunn i at Ibestad kommune ønsker en mer helhetlig plan for utvikling av sentrumsområdene på Engnes. Området har en del motstridende bruksinteresser, spesielt i havneområdet. Det er derfor behov for en avklaring og klargjøring med formelt planvedtak av framtidig bruk og arealdisponering. Konkrete søknader har medført at Ibestad kommune har måttet vedta midlertidig dele- og bygningsforbud i påvente av reguleringsarbeid som kan lede til slikt vedtak om arealbruken.

Plangrensa er lagt i fylkesvegen og tvers over odden på vist på kartutsnitt.

Hovedformålet for planen er å få avklart arealbruken for området, og spesielt for de områdene hvor det finnes motstridende brukerinteresser.

Reguleringsplanen utarbeides av Hinnstein AS på vegne av Ibestad kommune. Eventuelle forhold eller synspunkter, ideer og informasjon som planlegger bør kjenne til før forslaget fremmes, bes sendt til Hinnstein AS innen 22. september 2009. Vi ønsker først og fremst skriftilige henvendelser, men også muntlige pr. telefon mottas med takk. Skriftlige forslag må gjerne vedlegges skisser til konkrete løsninger.

Ytterligere opplysninger kan fås ved henvendelse til:
Hinnstein AS, Postboks 563, 9485 Harstad,
tlf 770 16009, epost sh@hinnstein.no

Hele teksten i pdf-format.